GLASS HOUSE

HOUSE - BERLIN AREA, GERMANY
plush74 location film photo event uckermark berlin germany00008 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00015 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00001 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00004 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00012 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00018 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00006 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00003 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00005 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00007 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00009 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00011 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00013 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00014 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00016 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00017 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00019 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00021 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00022 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00020 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00000 plush74 location film photo event uckermark berlin germany00023

About

  • The house has a simple floor plan with a curved wall that creates privacy towards the road. All rooms overlook the open landscape to the west and have access to the large covered terrace. The beds are standing along the facade so they can be accessed both from the inside and directly from the terrace. Likewise the shower can be accessed directly from outside as well as inside. When the long row of glass doors are open, the small bedrooms and shower feel like alcoves along the covered terrace.

    ‍The staircase and the kitchen block are built into solid volumes of concrete bricks that frame the main living space. The curved stone wall is recessed to create a small court for the first morning sun protected from the wind. The wood structure forms a green house on the first floor. It contains a large and bright space for growing vegetables, a studio for creative work and great place to enjoy the view and daylight despite the changing weather. A bathtub and a bed turns the greenhouse into a spectacular space during spring and Autumn. In the warm seasons the house appears to include the entire garden circumfered by the curvy wall and green hedges. Interior and exterior spaces grow together through the many openings. In the winter, the compact insulated house becomes a small and cosy place to see the landscape and changing weather through the panoramic windows.

Location Facts

FEATURES & EQUIPMENT

  • BATHROOM
  • BATHTUB
  • GARDEN
  • KITCHEN ISLAND
  • OPEN KITCHEN
  • OUTDOOR AREA
  • PARKING
  • TERRACE
  • SKYLIGHT
  • STAIRCASE

AVAILABLE FOR

  • FILM
  • PHOTO
  • EVENT

Speciality

References

REQUEST

Full name

Full name

E-Mail Address

Phone number

Subject

DATE RANGE REQUESTED

Message

PDF Export

RELATED LISTINGS

Location - PRIVATE HOME - HOUSE - BERLIN AREA, GERMANY
Location - COMMERCIAL SPACE - THEATRE - BERLIN AREA, GERMANY
Location - PRIVATE HOME - FARMHOUSE - BERLIN AREA, GERMANY
Location - PRIVATE HOME - FARMHOUSE - BERLIN AREA, GERMANY
Location - HOTEL - LUXURY HOTEL - BERLIN AREA, GERMANY

Save in Collection

Create Collection

Create Collection